Palamutun Faydaları Neledir? Bazen Kuru Kalabilir, Lezzetli Bir Şekilde Pişirmek İstiyorsanız Bu Püf Noktalarını Kaçırmayın

PALAMUTUN FAYDALARI

  • Palamut, omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir besin olduğu için kalp ve damar sağlığına iyi gelir.
  • Yüksek protein içeriği sayesinde palamut kas gelişimini destekler.
  • Yine protein içeriği sayesinde palamut, vücut dokularının yenilenmesine yardımcı olur.
  • İçerdiği mineraller, kemik sağlığını destekler, kemik yoğunluğunu artırabilir.
  • Düşük kalorili bir protein kaynağı olduğu için palamut kilo kontrolüne de yardımcı olur ve tokluk hissi sağlar.
  • Aynı zamanda içerdiği omega-3 yağ asitleri sayesinde palamut, beyin fonksiyonlarını destekler, odaklanmayı artırır.
  • Selenyum içeriği sayesinde ise palamut balığı antioksidan özellikler gösterir, bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Palamut, vücudu iltihaplanma ve enfeksiyonlara karşı koruyan antienflamatuvar özelliklere de sahiptir.
  • İçindeki B6 vitamini sayesinde ise metabolizmayı düzenler ve enerji üretimine katkı sağlar.

PALAMUT NASIL PİŞİRİLİR? PÜF NOKTALARI

Palamutu farklı tariflerle kış sofranıza dahil edebilirsiniz. İşte en sevilen iki tarifi:

Palamut Pilaki

Malzemeler

  • 3 adet palamut
  • 1 adet büyük boy patates
  • 2 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet soğan
  • 1 adet limon
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Pul biber

Yapımı

  1. Palamutları temizleyip, halka şeklinde doğrayın.
  2. Soğanları halka halka kesip, tepsinin altına dizin.
  3. Üzerine patateslerinizi küp küp doğrayın.
  4. Üzerine biberleri dilediğiniz ebatta doğrayın.
  5. Palamutlarınızı dizin.
  6. Yuvarlak şekilde kabuğunu soyduğunuz limonları yayın.
  7. En son domatesleri de yuvarlak şekilde kesip, üzerini kapacak şekilde dizin.
  8. Tuzunu, pul biberini serpin.
  9. En son maydanoz ve dereotu da koyabilirsiniz.
  10. Tepsinizi folyo ile sarın ve 200 derece fırına verin. 50 dakika içinde yemeğiniz hazır.

Palamut Tava

Malzemeler

  • 2 orta boy palamut
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • Tuz

Kızartmak için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Yapımı

  1. lk olarak dilimlenen balıkları su ile güzelce yıkayalım.
  2. Ardından suyunun süzülmesi için 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  3. Suyu süzülen balıklarımızı arkalı önlü olacak şekilde tuzlayalım.
  4. Palamut dilimlerimizi yine arkalı önlü olacak şekilde her yerini mısır ununa bulayalım.
  5. Balıklarımızı kızgın yağda her iki yüzünü ara ara çevirerek kızartalım.
  6. Balıklarımız kızardıktan sonra yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir